free web stats
top of page

KINDERENPeriodieke controle bij de tandarts

Na de kennismakingsperiode met de tandarts wordt er een periodieke controle gedaan Daarnaast geeft de tandarts tips voor het tandenpoetsen, uitleg over het effect van eten en drinken en welke voedingsmiddelen uw kind beter kan vermijden. Dit doen wij op een speelse en eenvoudige manier, zodat uw kind het snapt.

Preventieve behandelingen voor kinderen

 

Tanden en kiezen sealen

Om te voorkomen dat uw kind op een jonge leeftijd gaatjes krijgen, wordt het gebit geseald. De tandarts sealt het gebit door boven op de kiezen een dun laagje kunsthars of fluoride houdend cement te plaatsen. Hierdoor kunnen er geen bacteriën of voedselresten achterblijven in de diepe groeven van de kiezen.

Het glazuur is niet sterk genoeg 

Bij pas doorgekomen tanden en kiezen.Om te voorkomen dat er gaatjes ontstaan, wordt het glazuur beschermd door middel van een extra  laagje kunsthars. Wanneer uw kindje niet goed poetst of veel eetmomenten op een dag heeft, kan de tandarts adviseren Om cariës te voorkomen, om het gebit te sealen. 

Fluoridebehandeling

Fluoride zorgt ervoor dat tanden en kiezen minder gevoelig zijn voor bacteriën. Te veel fluoride is echter niet goed voor de tanden en kiezen.

Met behulp van de behandeling worden de tanden en kiezen sterker en minder gevoelig voor gaatjes

Beige Polaroid Quote Flowers Instagram P
bottom of page